Historian havinaa 10 vuoden takaa

Julkaistu:

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki aloitteen kuntalaiskummijärjestelmästä

Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti 14.11.2011 olleessa valtuuston kokouksessa aloitteen kuntalaiskummijärjestelmän luomisesta Säkylään muuttavien uusien asukkaiden tueksi.

Säkylän strategisena tavoiteena on olla viihtyisä ja turvallinen kunta. Uusien asukkaiden tulee tuntea itsensä tervetulleiksi ja saada kuva kunnasta, jossa tuntee viihtyvänsä ja tulevansa hyvin vastaanotetuksi.

Kuntalaiskummijärjestelmässä uudelle asukkaalle tai perheelle lähetettäisiin kunnasta tervetulotervehdys, joka sisältäisi tietopaketin kunnasta. Lisäksi voitaisiin tarjota mahdollisuutta saada omalta asuinalueelta kuntalaiskummi tai kummiperhe, joka tutustuttaisi kunnan alueelta löytyviin monipuolisiin palveluihin sekä erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin.

Järjestelmän tärkeänä osana voisi olla kyläyhdistykset ja muut kolmannen sektorin toimijat. Siksi olisi tärkeää, että järjestelmää luotaessa selvitettäisiin niiden kiinnostus yhteistyöhön.

Aloite toteutettiin kymmenen vuotta myöhemmin Tunne Sä kyläsi -hankkeessa. On hyvä, että aloitteita aletaan kirjata auki kunnan www-sivuille, teimme siitä aloitteen 16.8.2021.

Kymmenen vuotta koko aloitteen toteutukseen on liian pitkä aika, tervetuliaiskirje tiskirätin ja kauppakassin kera lähetetään kyllä jo.

Lisää julkaisuja

13.12.2021

4. valtuustoaloitteemme 13.12.2021

LAUTAKUNTIEN, VALTUUSTON JA KUNNANHALLITUKSEN ESITYKSIIN VAKIONA ARVIO MERKITYKSISTÄ ALOITTEEN PERUSTELUT Lautakuntien, valtuuston ja kunnanhallituksen viranhaltijoiden pohjaesityksiin sisältyy usein laaja sanallinen

13.12.2021

3. valtuustoaloitteemme 13.12.2021

OSTOLASKUAINEISTON JULKAISU AVOIMESTI LÄPINÄKYVYYDEN TODENTAMISEKSI ALOITTEEN PERUSTELUT Kunnan päätöksenteon ja toimintatapojen avoimuudella rakennetaan parempaa luottamusta ja edistetään demokratian toteutumista niin

4.10.2021

2. valtuustoaloitteemme 4.10.2021

VALTIONAVUSTUKSILLA TOTEUTETTAVIEN HANKKEIDEN VIESTINNÄSTÄ KUNTALAISILLE.